Jump to content

ATO question


mhart032

Recommended Posts

Hey all, i have a 34g Solana and my ATO is from Aquahub its a DIY it seems the rear chamber in the solana surges just a tiny bit and it causes the float to go up and down just for a split second and makes the relay click CONSTANTLY!! any ideas?

thanks

Matt

Link to comment
Share on other sites

I have the same setup and mine surges just a bit. My light cuts on every 2 minutes or so for about 2 - 4 secs. It annoys my wife more than me. What kind of pump are you using? Mine is a mini 404.

Link to comment
Share on other sites

I that the floats in the top off chamber. I have the plastic where the bottles sit pulled out. That's the only place I can keep it where the water level is saposed to be. I have to use a large pump for the top off cause it's a long run from the 20g top off tank to the solana. But I don't think it's the ATO pump that's doing it. I have moved the ato line into the next chamber with same results. The pump I'm using is a little giant utility pump bought from leslies pool supply.

Matt

Link to comment
Share on other sites

I fixed it, i wasnt looking at it clearly, it was from a siphon from the ato tank. it just couldnt make it over the tight curve in the hose to complete the siphon and go back to the ATO tank. i mounted the house out of the top off area so now its in the air and breaks the siphon and works fine.

thanks guys

Matt

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...